Yvette’s Bullenblog   Bumpers eerste week…,

In het kort het verslag van Bumpers eerste week bij zijn baasje Herman en zijn mensenzusje Natascha. Dit is te mooi om er geen blog aan te wijden.
zondag:Bumper geobserveerd en had mijn plan van aanpak al in mijn hoofd. Bumper was buiten een stoere vent maar kwam niet over drempel naar binnen, ik zei tegen Yvette ik ga er voor zorgen dat bumper zich binnen fijner gaat voelen.
maandag:ik haal in de ochtend hoop lekkers voor Bumper en leg dit thuis op de grond, maar het boeit Bumper niks.
Natascha komt van school en gaat op de grond zitten en ja hoor gelijk gaat Bumper aan zijn lekkers kluiven en eten.
Na het eten in de avond en vaker te zijn uitgelaten loopt Bumper bij thuiskomst zo naar binnen zonder drempelvrees en kijkt ons gelijk aan van krijg ik nu een koekje?
Eerste resultaat is er.
dinsdag: we komen beneden en het staartje van Bumper gaat heen en weer voor het eerst.
Bumpers veilige zone is het zitgedeelte in huis en de bank is zijn plek geworden.
Natascha komt van school en gaat op stoel zitten en ja hoor Bumper gaat gelijk bij haar zitten.
Dikke maatjes.
woensdag:Bumper wordt blijer als hij ons ziet, komt nu van de bank maar nog niet uit zijn veilige zone, maar toch weer vooruitgang.
donderdag: We komen beneden en Bumper komt ons begroeten en staat onderaan de trap, dit was echt een hele stap vooruit, krijgt nu ook zijn eten buiten zijn veilige zone.
vrijdag: einde ochtend ik denk ik zal Bumper uitlaten pak mijn schoenen ga op stoel zitten bij eettafel dus buiten zijn veilige zone en daar kwam Bumper aan, hij had het door, hij was helemaal vrolijk en loopt op mij vooruit en gaat bij de voordeur zitten, echt een grote stap vooruit. Helemaal top.
zaterdag: Bumper begint beter te eten en eet ook de laatste twee dagen alles op, lekker relaxed dagje, lekker gewandeld.
Volgende stappen: in huis moet zijn stoere plek worden en we gaan door totdat hij het huis helemaal veilig voelt, dus krijgt op verschillende plekken zijn eten, doos met koekjes verplaatsen we ook en dat heeft hij heel goed door en daar maken we gebruik van.
We geven Bumper mega veel liefde en dat geeft resultaat.
Lieve stoere Bumper, wat woon jij op een geweldige plek, bij fantastische baasjes.
Geen zorgen meer om jou!