Yvette’s Bullenblog¬† ¬†Het drollenveld…,

In het Bullenhuisje staat bijna altijd de deur open. De bulletjes lopen in en uit, ook ‘s nachts.

Inbrekers zullen toch echt een volgend huisje kiezen, want hier moeten ze langs heel wat bulletjes, die niet altijd even vriendelijk zijn en te halen valt er ook al helemaal niks.
Maar nu de nachten kouder worden gaat de deur ‘s nachts dicht.
Mama Bull wordt sindsdien elke morgen vriendelijk ontvangen door een soort drollenveld, maar het gras is in dit geval niet groen.
Daar moet verandering in komen, dus er wordt een hondenluik besteld.
Dat is nog wel even zoeken want die zijn er tussen de 19 en 600 euro.
De keus is gemaakt en na een paar dagen als het luik is gearriveerd en geinstalleerd kan de cursus beginnen.
Als eerste wordt Joop door het luik gelokt en wacht hem een heerlijke verrassing aan de andere kant. Dat is voor hem een fluitje. Joop doet het wel even voor, stapt als een geboren leider door het luik en ontvangt zijn beloning.
Nummer 2 is Boesje, die wel eerst alleen haar koppie door het luik steekt, maar de lekkernij niet kan weerstaan en whoop daar gaat ook Boesje door het luik naar buiten.
Miss Piggy, altijd de brutaalste van het stel, heeft wel de kortste pootjes van allemaal. Voor haar is dit wel een hele klim. Maar ook zij zet haar pootjes op de rand, neemt een sprong en tuimelt naar buiten.
Ziva heeft het allemaal van een afstandje bekeken, want veranderingen vinden bullen nooit leuk, maar Ziva spant de kroon. Zij moet wel wat extra aanmoediging krijgen en ruiken dat de beloning echt de moeite waard is. En ja ook Ziva springt door het luik. Grist haar beloning uit Coen zijn hand en vliegt door de tuin in, weg van dat rare luik.
En dan nog Noa, ook geen held als het om nieuwe snufjes gaat.
Noa steekt en paar keer haar koppie door het luik, probeert zo het lekkers te bemachtigen. Maar als ze door heeft dat ze daar echt eerst iets voor moet doen, lukt het ook Noa om heel rustig en bedachtzaam door dat enge luik te stappen.
En dan herhaalt het ritueel zich weer, maar dan in omgekeerde volgorde, van buiten naar binnen.
En wat betreft het drollenveld, dat is al aanzienlijk geslonken.