Yvette’s Bullenblog…Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Het was rustig de afgelopen maanden.

Mama Bull zat niet elk weekend te broeden op een nieuwe blog, want in plaats daarvan, kwamen er allemaal geadopteerde hondjes voorbij.
“Hoe gaat het nu met…?”, stopt weer en wekelijks mag iedereen weer meegenieten van het wel en wee in het Bullenhuisje.
“Nou daar zijn we klaar mee” zie je de dames en heren al denken.
Maar ze gaan toch hun beste pootjes voorzetten.
Wie wonen er nu allemaal in het Bullenhuisje, wie zijn de vaste bewoners?
Pebbles, de ‘kissing girl’ en oudste van het span met haar 10 jaar.
Pebbles is dol op kussen, slapen en poep eten, hoe zachter en verser, hoe lekkerder.
Joop, de roedelleider, woont al weer heel wat jaartjes in het Bullenhuisje. Joop is zwaar maagpatient, maar door de rust en regelmaat, heeft hij daar nauwelijks nog last van. Wel slikt hij dagelijks medicatie en krijgt meerdere keren per dag eten in kleine porties.
Joop eigent zich al het speelgoed toe. Een nieuw speeltje en woeps naar de tuin, want speeltjes zijn altijd voor hem..en delen ho maar.
Boeboes, de interieurverzorgster doet haar naam nog steeds eer aan. Bevalt een kleur haar niet, dan regelt zij dat, door haar tanden erin te zetten.
En dan hoop je maar dat ze het vervolgens eens is met de nieuwe kleur van kussen, hondenmand of deken.
Maar ook in de keuze van de meubels, draagt zij haar steentje bij.
Beautiful, of Beau doet haar naam eer aan. Ze is prachtig, maar een zorgenkindje. Ze heeft haar plekje in de roedel ondertussen wel gevonden, maar het is altijd oppassen bij haar. Ze windt zich veel te snel op en raakt dan oververhit. Ook kan ze naar vreemde mensen soms heftig uit de hoek komen. Maar gelukkig houdt ze ook heel erg van knuffelen.
Ze kan uren naast je zitten en steeds komt dat pootje weer…”niet stoppen, ik ben er nog”.
Miss Piggy, het mini bulletje, dat iedereen in zijn of haar broekzak wil steken en meenemen.
Miss Piggy heeft haar eigen stoeltje, waar ze na het eten in moet zitten, want ze heeft slokdarmproblemen. Maar ondanks haar gezondheidsproblemen, is ze de brutaalste van het hele stel. Ze klimt gewoon over alles en iedereen heen om haar doel te bereiken.
Ziva kwam hier binnen als een bang hondje en heeft zich ondertussen ontwikkeld als een blij ei. Wat angstig zal ze altijd blijven, maar hier in de roedel is ze heel erg op haar gemak. Dagelijks doet ze haar ererondje…rennen van de tuin naar binnen en weer terug.
Max, ondertussen ook al 9 jaar, heeft heel duidelijk laten merken dat hij hier in het Bullenhuisje wil blijven wonen. Nadat hij twee maal herplaatst was en elke keer opnieuw de kamer vol plaste en poepte, bij voorkeur na een lange wandeling, besloot mama Bull hem niet meer te herplaatsen. En hier poept en plast hij netjes buiten, zoals het hoort. Max had zijn punt gemaakt.
En dan mama Bull, de baas van het hele stel. Zij probeert haar kroost in bedwang te houden.Vaak met behulp van Joop, die vindt dat hij haar moet bijstaan als erĀ  eentje een standje krijgt. Hoppa hij vliegt er ook even op af om te corrigeren. Maar dit wordt door mama Bull niet echt op prijs gesteld.
Het is een prachtige stabiele roedel, waar alle bulletjes hun eigen gewoontes en eigenaardigheden hebben.
Met hulp van de vrijwilligers mogen ze allemaal zijn wie ze zijn.