Yvette’s Bullenblog¬† ¬†Vaste rituelen…,

Toen mama Bull vorige week een dagje naar haar mensenkind in Valencia vertrok had ze een lange lijst achter gelaten voor tante Ingeborg.

Wat eten de bullenkindjes, waar eten ze, hoeveel eten ze, welke pilletjes krijgen ze en wanneer krijgen ze welke pilletjes…Dat was maar een klein deel van de lange waslijst met instructies.
Het is etenstijd en tante Ingeborg gaat aan de slag met de spieklijst voor zich.
Als eerste krijgt Miss Piggy haar eten.
En wat blijkt, die kijkt met een schuin oog in haar bakje maar eet niet.
Ook na enige aansporing wil ze niet eten.
Ze wil wel eten, maar ze kan niet eten.
Met haar dikke korte nekje kan ze niet zittend in haar stoeltje uit haar bakje eten, maar moet ze vanaf haar trapje eten, waarna ze gaat uitbuiken in haar stoeltje. Maar net dat is mama Bull vergeten om op te schrijven.
Gelukkig dat tante Sharon op bezoek is en ziet wat het probleem is, zodat Miss Piggy snel op haar trapje wordt gezet om vervolgens met smaak haar brokjes naar binnen te werken.
Op de lijst staat ook dat Boesje in het halletje van het washok haar eten krijgt.
Er is maar 1 washok en dat weet Boesje precies, maar tante Ingeborg duidelijk niet.
Ze begrijpt dus ook niet waarom Boesje weigert om met haar mee te lopen naar de andere kamer, want nee daar staat geen wasmachine, dat is niet het washok.
Uiteindelijk besluit ze dan maar om haar bak op de grond te zetten voor de deur waar Boesje steeds heen gaat…de deur waarachter zich het washok bevindt.
Ze hebben allemaal hun vaste plekken, hun vaste rituelen en probeer het niet om daarvan af te wijken.