Yvette’s Bullenblog   Zij was een held…

Ook nu weer een verlate blog.

Op de dag dat giro 555 elke euro die binnenkomt gaat gebruiken voor de humanitaire hulp aan de slachtoffers van Oekraine.
Ook vanuit ons Engelse Bullenhuisje hebben we geprobeerd een steentje bij te dragen met een donatie aan House of animals, voor de asiels en shelters van de hondjes en poezen in en uit Oekraine.
En dan lees je het verhaal van de jonge Oekraïense vrijwilliger gedood bij het leveren van hulp aan hondenopvangcentrum in de buurt van Kiev

Terwijl Russische troepen de Oekraïense hoofdstad Kiev naderden, stond Anastasiia Yalanskaya erop dat ze zou blijven, ook al vluchtten haar vrienden en familie om haar heen.

.De 26-jarige Anastasiia was vrijdag bezig met het bezorgen van voedsel aan een hondenopvangcentrum in Bucha, 30 kilometer buiten Kiev, toen ze werd beschoten, samen met twee mannen met wie ze vrijwilligerswerk deed.

.Vrienden en familie van haar zeggen dat haar auto opzettelijk van dichtbij werd beschoten door Russische troepen.

Ze weten niet waarom ze het doelwit was, maar geloven dat Russische troepen steeds meer burgers willekeurig doden om de bevolking bang te maken en zich over te geven.

“Ik heb haar gevraagd extra voorzichtig te zijn”, zegt haar man Yevhen Yalanskyi.

“Maar ze hielp iedereen in de buurt. Ik vroeg haar om over evacuatie na te denken, maar ze luisterde niet.”

Ze had voedsel aan een hondenopvangcentrum in Bucha gebracht, die al drie dagen zonder voorraden zat. De stad is verwoest door Russisch bombardement.

Haar laatste Instagram-verhaal, dat slechts enkele uren voor haar dood werd gepost, toont haar zittend op de achterbank van een voertuig, glimlachend in de camera, naast zakken hondenvoer.