Hondencoach

We stellen graag aan u voor één van de succesvolste gediplomeerde en erkende gedragstherapeut van Nederland Arvid van Putten

Arvid is van huis uit opgegroeid met een teckel en Alaskan Malamutes. In de jaren die er na volgde is hij ook de trotse bezitter geweest van 5 honden (Bull terriers en Centraal Aziatische ovcharka’s)

De liefde voor honden zat bij hem er al heel vroeg in, en door de jaren heen is zijn voorliefde voor honden verder uitgegroeid. Op dit moment heeft hij samen met zijn vriendin een Amerikaanse bulldog uit 2013. Ze weten dat hij niet het eeuwige leven zal hebben. Maar een leven zonder honden zit er bij hen niet in. Dat is in ieder geval iets wat zeker is.

Gedurende Arvid zijn leven is het hem wel opgevallen dat hij geen problemen ondervond met honden in zijn nabijheid. Sterker nog ze werden allemaal stuk voor stuk rustiger als hij in de buurt komt. Hij heeft hier nooit bij stil gestaan tot 2007, toen is hij zich er uitgebreid in gaan verdiepen. Door veel over honden en hun gewoonten te gaan lezen, hun gedrag en communicatie intensief te observeren en met ze te werken heeft hij deze liefde nog verder ontwikkelt. Inmiddels heeft Arvid een team met professionals en helpen zij per jaar meer dan 300 probleemhonden in het binnen en buitenland.

 In veel gevallen is het lastig om het gedrag van de hond goed te interpreteren. Een eigenaar is ook vaak emotioneel verbonden en “staat er te dicht op”. Dit zorgt er voor dat een eigenaar het allemaal niet meer duidelijk ziet. Dit betekend overigens niet dat de eigenaar altijd schuld heeft. Gedrag is een combinatie van hond, eigenaar en omgeving. Deze drie vormen het gedrag van de hond.

 Samen met de eigenaar kijkt het team naar een passende oplossing voor de baas en natuurlijk de hond. Belangrijk uitgangspunt is dat de hond leert een andere keuze te maken. Ze leren de eigenaar hoe ze hun hond hierin kunnen begeleiden. Daarmee krijgt de eigenaar een (nog) sterkere band met hun viervoeter.

 Tijdens het huisbezoek ga je zelf ook aan de slag en krijg je uitgebreide handvatten om zelf aan de slag te gaan met je hond om zo het ongewenste gedrag te verhelpen.

Wil je meer informatie? Ga dan naar:

www.arvidvanputten.nl

www.facebook.com/hondencoach